Izbor za postav

Izbor za postav

 

Zbirka umjetnina grada Pule;

Umjetnička zbirka

Zbirka istarskih autora

 

Zbirka umjetnina grada Pule nastala je kao logičan slijed utemeljenja galerijske djelatnosti čiji začeci sežu u 1970. godinu kada je otvoren prvi gradski izložbeni prostor u Opatijskoj ulici. Od 1972. g. vrijedna se umjetnička djela otkupljuju ili ih umjetnici daruju Zbirci. Upravo ta sprega umjetnika i njihovog grada rezultirala je činjenicom da danas u Zbirci imamo četiristotinjak djela, a pridodajući im pojedinačne listove iz grafičkih mapa ta se brojka povećava za još dvijesotinjak djela. Taj bogati umjetnički fond danas je podijeljen na dvije zbirke: Zbirku istarskih autora i Umjetničku zbirku s djelima autora s područja bivše države.

Djela se izlažu u Gradskoj galeriji Pula i stalnom postavu u galeriji Likovnog fundusa  zbirke u zgradi istarskog narodnog kazališta INK, III.kat.Galerija likovnog fundusa
Galerija likovnog fundusa
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.


.
.


.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.


 

Povodom 40. godišnjice osnutka Zbirka otvara vrata likovnoj publici izložbom izbora iz likovnog fundusa,a slijedeće izložbe u galeriji fundusa u ciklusima će predstavljati autore koji su svoja djela donirali ili su ona otkupljena od strane Grada Pu|e. Namjera je da se likovnoj publici, struci i široj javnosti omogući uvid u bogatu recentnu likovnu povijest grada, Istre i šire regije s naglaskom na period druge polovine XX. stoljeća kada su se u Istri, pogotovo u Puli i Labinu dogodili veliki pomaci u likovnoj umjetnosti zahvaljujući istarskim umjetnicima, koji su povratkom iz metropola i velikih kulturnih centara u zemlji i inozemstvu svoje konačno mjesto rada i kulturološkog djelovanja našli kod kuće. Kreativna istarska klima i specfični kulturni milje privukli su u Istru i druga značajna imena iz područja likovne umjetnosti iz Hrvatske i šire regije, a ti su likovnjaci s godinama postali djelom istarske likovne scene i sve više u Istri i radili i boravili. Nakon realizacije formiranja i predstavljanja Zbirke Antuna Motike, u koje smo također uklopili i predstavljanja važnijih istarskih umjetnika ovim novim približavanjem javnosti Zbirke umjetnina grada Pule zaokružujemo cjelinu djelovanja s namjerom da je u budućnosti sustavno, u skladu s likovnim tendencijama, ažuriramo i popunjavamo novim donacijama djela likovnjaka raznih generacija i umjetničkih opredjeljenja.

Eros Čakić, voditelj zbirke.
.


.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.


.
.


.
.


Jezici / Languages

.

.

http://www.nacional.hr/trajni-izazov-svjetlosnih-eksperimentata-antuna-motike/

 

http://www.pula.hr/pocetna/

 

https://www.facebook.com/ggpula/

 

   

IZLOŽBA_AKTUALNO

IZLOŽBA_AKTUALNO

GRADSKA GALERIJA PULA

KANDLEROVA 8

GALERIJA VINCENT IZ KASTVA

INK I.KAT

IZLOŽBA SLIKA

MARTIN BIZJAK

20.07.- 07.09.2018

PRODUŽENO DO  21.09.

Galerije

Galerije

OTVORENO;

RADNIM DANOM

10-14 / 17-20

SUB. 12-15

 

stalni postav izbora iz donacije

Laginjina5, INK II.kat

POSJET UZ PRETHODNU NAJAVU

od 1.9. - >

antun.motika@gmail.com

eros.cakic@pula.hr

099 218 2694

likovni fundus

likovni fundus

GALERIJA LIKOVNOG FUNDUSA

Umjetnička zbirka

Zbirka istarskih autora

Laginjina 5, INK III.kat

ZATVORENO

1.6.-30.9.

*

*

stranicu uređuje:

Eros Čakić

eros.cakic@pula.hr